Autor |
Wiadomość |
Megan |
Wysłany: Wto 18:45, 25 Sie 2009 Temat postu: |
|
Na pewno by uwierzył jakbyś poszła na pizzę |
|
|
Doriito |
Wysłany: Pon 19:01, 24 Sie 2009 Temat postu: |
|
Tpo bym powiedziała, że się odchudzam i poszłabym na pizze |
|
|
Megan |
Wysłany: Pon 17:25, 24 Sie 2009 Temat postu: |
|
Ja też
Chyba nie chcę wiedzieć jak wygląda ta potrawa po złaczeniu tych skłądników
Ale Dorii, trzeba się otwierać na nowe smaki
A gdyby Junsu Ci to przygotował to cooo? |
|
|
Doriito |
Wysłany: Pon 17:14, 24 Sie 2009 Temat postu: |
|
Nie szkodzi i tak bym z tego nie skorzystała |
|
|
Megan |
Wysłany: Pon 17:09, 24 Sie 2009 Temat postu: [przepis] Zawijańce z sosem chili |
|
Składniki:
- tłuszcz
- papier ryżowy (16 płatów)
Sos:
- papryczka chili pokrojona 1 szt
- koncentrat pomidorowy 1 łyżka
- cukier 40 g
- sól 1 łyżeczka
- ocet ryżowy 1 łyżka
Nadzienie:
- cebula 1 szt
- czosnek 3 ząbki
- szpinak 100 g
- papryczka chili 1 szt
- ser ricotta 100 g
- skórka z cytryny 2 łyżeczki
- pasta krewetkowa 2 łyżeczki
- pomidory 2 szt
- olej sojowy 4 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Papier zwilż. Przygotuj sos. Cukier gotuj w 4 łyżkach wody, aż powstanie syrop, dodaj sól, koncentrat pomidorowy, ocet i chili. Wymieszaj i ostudź.
Przygotuj nadzienie. Wymieszaj cebulę, czosnek, chili, skórkę z cytryny i pastę krewetkową. Smaż na 2 łyżkach oleju, mieszając. Szpinak smaż na gorącym oleju, aż odparuje.
Pomidory pokrój w kostkę. Szpinak, pomidory i ser wymieszaj z przygotowanym nadzieniem, rozłóż na środku papieru i zawiń. Piecz w frytkownicy na złotobrązowy kolor ok. 4 minut. Podawaj z sosem chili.
Dla ilu osób: 4
Czas przyrządzenia: 45 minut
--------------------------------
Niestety, nie mam zdjęć tej potrawy ;/
Nigdzie nie ma |
|
|